Фридрих Мерц е нов лидер на ЦДУ

Членовите на Христијанко-демократската унија (ЦДУ), германска партија од десниот центар, го избраа Фридрих Мерц за нов лидер. Генералниот секретар на ЦДУ, Пол Цимјак рече дека Мерц...