Завршните зборови за „Тенк“ на 17 мај

Предметот „Тенк“ на Специјалното јавно обвинителство ќе продолжи на 17 мај со завршни зборови на одбраната и на СЈО. Во „Тенк“ се обвинети поранешниот премиер Никола Груевски,...

СЈО поднесе нови докази за „Тенк“

По дебатата во судницата и инсистирањето на СЈО дека станува збор за битни докази кои треба да бидат прифатени од судот, дадена е пауза за да се признесе судечкиот совет