Франција почна клинички тестови против Ковид-19 со хлорокин или хлорокинин

Во Франција почна европско клиничко испитување за проценка на четири експериментални третмани за борба против коронавирусот, соопшти денеска Националниот институт за здравство и медицински истражувања (Инсерм). Проектот...

МЗ: Двајцата странски државјани се негативни на коронавирус

По пријава на хотелот во кој престојувале, епидемиолози од Центарот за јавно здравје Скопје од двете лица претпладнево земаа брисеви за тестирање во нивната хотелска соба во која гостите останаа до добивање на резултатите. Попладнево ќе бидат упатени на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби за третман соодветен на дијагнозата

Се воведува обврска за тестирање на знаењето странски јазик

Се исклучува психолошкиот тест како услов за идентификувања на психолошката состојба и можноста за работа на одредено работно место, затоа што во Македонија се уште не постојат агенции, ниту стандардизирани тестови што можат за секое работно место да ја утврдат состојбата