Бочварски: Со зелените коридори на граничните премини до брз транспорт

Со зелените коридори на граничните премини овозможуваме брз транспорт и добра регионална соработка, напиша попладнево министерот за транспорт и врски Благој Бочварски на Фејсбук. Како министри...

„Макпетрол“: Неопходен е Закон за биогорива за остварување на целите за декарбонизација во транспортот

Зголемување на учеството на биогоривата до 10 проценти до 2030 година предвидува Стратегијата за развој на енергетиката во Република Северна Македонија до 2040 година што беше...