Макрадули: До 2024 година да не постои ниту една институција што загадува

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули на синоќешната трибина „Агенда Воздух 20-24“ во Тетово упати повик и до опозицијата, граѓанскиот сектор и академската заедница за заеднички договор за „зелена“ платформа

Димитров: Како Македонци ќе влеземе во НАТО и ќе чекориме во ЕУ

Минатото е важно, но не можеме да го смениме, туку само да научиме лекции, а иднината е таа која може да ја промениме“, рече министерот за надворешни работи на трибина пред прилепчани на која говореше за придобивките за Македонија од членство во двете организации