Одложено рочиштето за Тврдина 2 – судијката Спиревска е избрана во Судски совет

Судењето за случајот „Тврдина 2“ на Специјалното јавно обвинителство денеска не се одржа бидејќи предметот треба да биде распределен на друг судија, откако судијката Гордана Спиревска...

Денеска пресуда за Грујевски, неговите соучеснички под голем притисок

НОВА ТВ од неофицијални извори, дознава дека шесте обвинети како соучеснички во ова дело се соочувале со огромни притисоци и закани кон нивните семејства за да не сведочат против Грујевски

Завршни зборови во Тврдина 2

За денеска се закажани завршните зборови на обвинителите од СЈО и од одбраната во случајот за уништување на 2.047 службени списи, од кои 22 се однесуваат на...