ДИК вчера не испратила мислење до претседателот Стево Пендаровски

Избори од Државната изборна комисија се воздржани околу причините за неиспраќањето на мислење, но според ставовите може да се заклучи дека проблемот е во усогласување на ставовите за временската рамка за ажурирање на Избирачкиот список, увидот во него и кој е надлежен тоа да го нормира

Вонредна состојба, избори со маски, кампања „од врата до врата“, СДСМ без митинзи

На денешниот состанок на Советот за безбедност ќе биде предложена продолжување на вонредната состојба, но останува нејасно за колкав период. Државната изборна комисија даде мислење за временската рамка за организација и одржување на изборите, Комисијата за заразни болести изготви Протокол за целокупниот изборен процес од предизборните активности до денот на гласањето

Вонредната состојба до саботa: Се прават проценки дали ќе има продолжување

Вонредната состојба што ја прогласи претседателот Стево Пендаровски на 16 април истекува во сабота. Засега останува отворено прашањето дали ќе има ново продолжување. Премиерот Оливер Спасовски вчера...