Властите направија пропусти за бегството на Груевски, Европската Унија нема да ја премолчи одлуката на Орбан. Специјален гостин во Отвореното Студио на 1тв беше амбасадорот на Франција во Македонија Кристијан Тимоние, со кого Борјан Јовановски разговараше и за амнестијата и квалитетот на реформите во Македонија.

Ова е целиот разговор со фран цускиот амбасадор во земјава.