Американката Медисон Бренгл контра Интернационалната тениска федерација (ИТФ) и Женската тениска асоцијација (ВТА) на суд пришто бара отштета од 10 милиони долари за допинг тест. Адвокатот Питер Гинсберг тврди дека неговата клиентка страда од пореметување поради кое не смее да ѝ се вади крв од вена со игла за што поседува лекарска документација што ја потврдува таквата состојба.

Случајот ќе добие судски епилог по ненајавената посета на претставници на анти-допинг агенција кои, сепак, земале примерок што било причина за оток и ослабување на нејзината рака со која Бренгл сервира.

Американката тенисерка никогаш во кариерата нема одбиено допинг контрола ниту, пак, некогаш била позитивна. Но, барала друг, алтернативен, начин за земање крв за тест за што не наишла на разбирање.