Уплашени од поразот ВМРО-ДПМНЕ поткупуваат гласачи, за време на изборен молк. Oва вчера го истакна прaтeничката на СДСМ, Славјанка Петровкса, откако полицијата во населба Геге, во Општина Ѓорче Петров, уапси две лица.

Во изборен молк, денеска се фатени живи во изборен поткуп во Општина Ѓорче Петров. Исто вака, ВМРО-ДПМНЕ беа фатени во поткуп и во Македонска Каменица и во Кочани, за што веќе има постапки од надлежните институции.​ Им паднаа во вода изјавите дека граѓаните бараат промени. Ако бараат, зошто потребата да ги поткупуваат и да вршат притисок врз нив – изјави Петровска, пратеничка на СДСМ.

Според полицијата осомничените, копирале лични документи на граѓани од населбата и давале инструкции за кого да гласаат. Кај проведените биле најдени пари и копии од лични карти на жители од населбата во оваа скопска општина.