На Плаошник промовирана книгата посветена на манастарите во Дебарско-кичевската епархија

Во присуство на голем број верници денеска во манастирот „Свети Климент и Пантелејмон“ на Плаошник во Охрид беше промовирана книгата „Манастирите во Дебарско – кичевската епархија“...

Зимска приказна во Битола

Со голем концерт на битолчаните ФОЛТИН, од утре 23 декември па сѐ до новогодишниот дочек на 31 декември, платото пред неодамна реконструираниот Офицерски дом ќе биде...

Филиповски, Кежаровски, Марку и Николовски добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Публицистите Тошо Филиповски и Томислав Кежаровски и новинарите Аделина Марку и Марјанчо Николовски денеска се закитија со државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“. Претседателката на Одборот за...

Регионални консултации на УНЕСКО за Европа и за Северна Америка за културните политики

Во рамките на својата презентација на тема: „Инвестирање во културата и креативноста за креирање вработување и социоекономски развој”, Стефоска нагласи дека дефинитивно мораме да дадеме се...