Водечки современи писатели од регионот, Јерговиќ, Томиќ, Ќорвезироска, Божовиќ – меѓу гостите на 9. „ПРО-ЗА Балкан“

На 20 септември, ќе се одржи жтркалезна маса на темата „Литературата во време на пост-вистината“ Деветмина писатели, издавачи, уредници од регионот и пошироко ќе бидат гости...

Маестралниот Кристијан Бергер на Манаки во Битола ќе одржи работилница за „Систем за рефлектирачко филмско осветлување Бергер/Бартенбах“

Токму Анџелина Џоли и Бред Пит беа воодушевени од Системот за рефлектирачко филмско осветлување Бергер/Бартенбах. Во рамките на престојното издание на ИФФК „Браќа Манаки“ ќе биде...

Вртев ексклузивно за НоваТВ: Како што на растението му треба зреење, така и на Северна Македонија и треба зрелост во услови на глобален ветер кој дува од запад кон исток

За значењето на 8 септември -Денот на Независноста , за пресвртот на општествен но и на уметнички план што беше неминовен на почетокот на деведесеттите години...

Со изложбата „Ликовни блесоци“ почна одбележувањето на Денот на независноста во Кабинетот на Претседателот

По повод чествувањето на 30 години независна македонска држава, во организација на Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија вечерва се одржа првиот од низата културни...

Интервју со Северџан Бајрам-Германците се кладеле дали е професионален актер, Моника Белучи го бакнала и го пофалила дека е одличен

Дел од неговата биографија не е професионалното актерско образование, но како натуршчик во последниве 25 години, оствари впечатливи улоги во филмовите на режисерите како Столе Попов...