Освен во Скопје, Шарената револуција денес се одвива и во неколку други градови.

 

Делчево - Шарена Револуција
Делчево – Шарена Револуција

Денес по прв пат се протестира и во Делчево. Како и претходните денови, протестираат и жителите на Штип, Велес, Прилеп, Тетово, Битола, Струмица, Радовиш и во Гевгелија.

Крива Паланка и Облешево денес се приклучија на Шарената револуција со блокади на патиштата.

Прилеп - Шарена револуција
Прилеп – Шарена револуција