Ковид-19 во Македонија: Активни 5.821 случај во моментот, вкупно 218.194 од почетокот на пандемијата

Бројот на активни случаи на ковид-19 во земјава, според вчерашниот извештај на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), изнесува 5.821. Надлежните и натаму апелираат до граѓаните да...

Македонија со 7.836 активни случаи на ковид-19, земјите од регионот со нови рестрикции

Македонија има вкупно 7.836 активни случаи на ковид-19 во моментот, откако вчера беа регистрирани 601 нов случај на заболени. Согласно последниот извештај на Министерството за здравство...