Тешка ноќ за пожарникарите и локалното население во северозападниот дел на Атина, пожарот сè уште не е ставен под контрола

Шумскиот пожар во околината на планинското село Вилија во северозападниот дел на областа Атика, поширокиот регион на Атина и понатаму не е ставен под контрола, а...

Променетиот правец на ветерот го разгоре пожарот во близина на Атина, огнената стихија блиску до планинско село

Пожарот што веќе трет ден е активен во северозападниот дел на областа Атика, поширокиот регион на Атина, поради промената на правецот на ветрот, неконтролирано се прошири...