СЈО: Наша законска обврска е да го побараме случајот „Сопот“

Од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција потврдија дека го добиле барањето од СЈО, но побарале од Советот на јавни обвинители да се произнесе околу тоа дали предметот треба да му биде даден на СЈО.