Граѓанска иницијатива за фер третман кон родителите со деца од разведени бракови

Промени во Законот за семејство, фер третман кон децата од разведени бракови и нивните родители, напуштање на застарениот еднородителски систем и воведување на заедничко родителство. Ова се барања на Граѓанската иницијатива за заедничко и одговорно родителство по развод кои се доставени до Владата од која очекуваат и измена на одлуката од 6 април за забрана за движење на граѓаните што, како што велат, директно ги засега родителите кои не живеат со своите деца по развод или разделба

СЗО со радикален предлог до УЕФА: Забранете го фудбалот на 18 месеци

Според наводи на италијанскиот весник „Република“, СЗО го истакнала својот предлог на вчерашниот состанок со генералните секретари на членките на УЕФА што е одржан со видео конференциска врска

Министрите за надворешни работи од Западен Балкан со барање до ЕУ за изземање од режимот на извозни рестрикции

На иницијатива на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан денеска испратија писмо до Комесарот за трговија Фил...

Албанската полиција не дозволува протест на опозицијата пред Парламентот

Полицијата притоа со препорака до обединетата опозиција да одржи мирен протест на друго место и предупредува дека одговорноста ќе падне на организаторите во случај на непочитување на оваа одлука.

Министерство за правда го испрати барањето за екстрадиција на Груевски

Во барањето е образложено дека ниедно од делата за кои Никола Груевски е правосилно осуден или се водат постапки против него не е политичко или воено кривично дело, односно, овие дела не се предвидени во Европската конвенција за екстрадиција како дела за кои може да биде одбиена екстрадиција