Уверување за топли радијатори и до 1 часот по полноќ: ЕСМ од денеска го презема управувањето со БЕГ

Откако Владата вчера го одобри текстот на Договорот за деловно-техничка соработка со кој се регулираат меѓусебните права на Производство на топлина Балкан Енерџи (БЕГ) и Електрани...

Влада: ЕСМ ќе управува со БЕГ заради континуирано обезбедување топлинска енергија

Владата на Република Северна Македонија на денешната четврта седница донесе Одлука за обезбедување дополнителни количини топлинска енергија во услови на кризна состојба во снабдувањето со топлинска...

Бислимоски: На граѓаните нема да им се наплати ниеден киловат час топлинска енергија што не им е испорачан

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски , во гостување на Утрински Брифинг ја информира јавноста дека ниту еден неиспорачан киловат час топлинска енергија нема...

БЕГ: Имаме средства за набавка на гас до утре, Владата да го преземе парното греење

Во тековната грејна сезона, при тешка енергетска криза, успешно се справувавме со предизвикот да обезбедиме континуирана испорака на топлинска енергија во топловодната дистрибутивна мрежа и корисниците...

БЕГ ги повикува скопјани да штедат на греењето, гасот е за четири пати поскап, а набавките биле ограничени

Компанијата БЕГ, спротивно на реакциите на скопјани поради проблеми со парното греење тврди дека температурата што била измерена во домовите на граѓаните кои се пожалиле за...