Пратениците дебатираат за буџетот, земјоделците на „Петровденска буна“

Земјоделците и земјоделските субвенции ја вжештија собраниската дебата во Комисијата за финансирање и буџет каде на дневен ред е расправата по амандманите за ребалансот на буџетот,...

Лидерите на ЕУ никако да се договорат: Ново продолжение на маратонскиот самит

И на четвртиот ден, вонредниот самит на ЕУ во Брисел за планираната помош во корона-кризата сè уште не е завршен. Лидерите на Унијата се согласија на пауза и треба да се вратат на заедничката маса во 16 часот