Собраниска расправа за Буџетот

Собранието трет ден одржува општа расправа за дополнетиот ребаланс на Буџетот во кој се вметнати и осумте амандмани усвоени на матичната Комисијата за финансирање и буџет....

Пратениците дебатираат за буџетот, земјоделците на „Петровденска буна“

Земјоделците и земјоделските субвенции ја вжештија собраниската дебата во Комисијата за финансирање и буџет каде на дневен ред е расправата по амандманите за ребалансот на буџетот,...