Американската влада останува без буџет – Сенатот го одложи гласањето

Демократите во Сенатот го блокираа гласањето за ова прашање на 20 јануари во обид да издејствуваат преговори во врска со договорот за заштита на околу 700 илјади имигранти од депортирање кои пристигнале во САД како деца и останале илегално

Анализа: Општини тонеле во долгови, ама не запреле со нови вработувања

Повеќе од 120 милиони евра должат општините за неподмирени обврски кон добавувачи, кредити, долгорочни заеми, судски решенија и камати. Новиот ревизорски извештај со наслов „Преземње на...

Буџетот пред Законодавно-правната комисија

Собраниската Законодавно-правна комисија денеска ќе одржи три последователни седници. На дневен ред се Предлог буџетот на Република Македонија за 2018 година, предлог законите за извршување на...