Протестен перформанс: Тодоров празните ветувања убиваат!

Со транспаренти„ Дозволивте епидемија на СИДА во 21 век“, Ако умрам фрлете ме пред кабинетот на Тодоров“, „Ќе не носите сите на душа“, преку протестен перформанс ,Граѓанските организации го искажаа незадоволството од вчерашното усвојување на скретениот буџет за ХИВ и туберколоза

ХОПС: Со кратење на парите,државата е одговорна доколку букне ХИВ/СИДА

Глобалниот фонд за борба против СИДА, туберкулоза и маларија од 2017 го прекинува финансирањето на превентивните програми за ХИВ во Македонија. Во исто време, Владата го скрати буџетот за оваа намена на само 27 милиони денари од неопходните 65 милиони денари