Георгиевски: Нема да дозволиме ВМРО-ДПМНЕ да ја блокира Општината

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ сака да ја блокира работата на Општината Гази Баба, информираше денеска на прес-конференција градоначалникот Борче Георгиевски. „Со тоа што ВМРО-ДПМНЕ поради наводна...

Мнозинството и опозицијата во несогласување за ребалансот на Буџетот

Расправата за ребалансот на Буџетот, како и по обичај, ги скара пратениците ов парламентарното мнозинство и опозицијата во Собранието на Република Македонија. Според опоизициските пратеници, Буџетот...