Заев од Делчево: Од 1 јануари, пензиите ќе растат заедно со растот на цените, но и со растот на платите

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев,  денеска од Делчево соопшти дека е донесена одлука за измена на методологијата за пресметка на пензиите, според која пензиите ќе растат...

Трајковски: Нема да дозволиме Делчево да биде под заложништво на поедици кои го гледаат само личниот интерес

Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, на трибина на СДСМ под мотото „Најдоброто за нашата општина“ пред сограѓаните зборуваше за реазлизираните проекти во изминатите четири години...

До 15 часот во Делчево гласале 23,4 проценти од граѓаните

Референдумското гласање во Делчево и околината се одвива без нарушувања. Во 15 часот согласно новодобиените информации од општинската изборна комисија 3.451 гласач го остварил своето референдумско право....