ЛДП: Обвинителството не постапува по пријавата за упадот во библиотека

Либерално-демократската партија прашува зошто државното јавно обвинителство, предводено од Марко Зврлевски се уште не постапува по пријавата за минатогодишниот упад на ЕБР во градската библиотека „Браќа...

#Шарена револуција: Засилени протестите за власта кривично да одговара

Лица исцртани со различни бои, стари и млади, повици за уште поголема масовност и неотстапување од барањата за политичка одговорност е сликата и од денешниот 10. по ред протест на граѓаните обединети под слоганот #Шарена револуција