Седумте ковид позитивни припадници на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) ставија во изолација 103 полициски службеници. Најголем дел од 58. лица со решенија од среден и висок ризик одат во самоизолација по престојот во полициското одморалише во Охрид од 8 до 14 мај. Меѓу изолираните има полицајци од Скопје, од Тетово, но и од други градови во државата.

Во одморалиштетото на МВР во Охрид, во меѓувреме, е направена комплетна дезинфекција, а Државниот санитарен и здравстен инспекторат издаде решенија за изолација и за 18 лица од персоналот.

Во изолација се ставени и 12 припадници на АРМ кои, исто така, престојувале во објектот на МВР во Охрид. Според извори од Генералштабот, тие сè уште не се тестирани на коронавирус и очекуваат насоки од здравствените власти.