Д-р Мехмедовиќ: Вакцинирањето по 45 дена од прележувањето на ковид-19 е препорака од релевантни инстутуции

Да се разбереме, вакцинацијата кај оние што ја прележале болеста нема да биде опасна, ниту ќе остави некакви последици по нивното здравје. Вакцинацијата ќе биде безбедна...

Во САД од 8 ноември ќе можат да патуваат само лицата кои примиле една од седумте вакцини одобрени од ФДА и СЗО

Ќе има „ограничени исклучоци“ за невакцинирани патници кои патуваат од околу 50 земји со исклучително ниски стапки на вакцинација, а кои вклучуваат некои од најсиромашните нации...

Прелиминарни резултати: Вакцина на „Фајзер“ и „БајонТек“ со позитивни ефекти кај деца од пет до 11 години

 „Фајзер“ и „БајонТек“, чии вакцини се употребуваат за имунизација на Американците против ковид-19, ги поднесоа прелиминарните резултати до Агенцијата за храна и лекови (ФДА) од испитувањата...

ФДА: Не сте коњи или крави, престанете да го користите „ивермектин“ против ковид-19

Агенцијата посочува дека пациентите што се предозирале со ивермектин може да доживеат гадење, повраќање, дијареа, низок крвен притисок, алергиски реакции, вртоглавица, проблеми со рамнотежата, напади, кома,...

Д-р Новотни: Подготвени сме за прецизна дијагноза на Алцхајмерова болест со биомаркери

И покрај бројните истражувања и клинички студии, изминатите 18 години (колку што поминаа од последниот лек одобрен за Алцхајмерова болест), беа одбележани со молк кога зборуваме...