По 10 години Јапонија ќе почне да ја отстранува водата од оштетената нуклеарна централа Фукушима Даичи

Новиот јапонски премиер Фумио Кишида рече дека отстранувањето на отпадните води од нуклеарната централа Фукушима,  оштетена во 2011 година за време на земјотрес и цунами, не...

ОИ 2020: Натпреварите во бејзбол и во софтбол во Фукушима

Јапонците предложија, ИОК прифати, па новите шампиони во двата спорта ќе бидат промовирани на стадионот во областа што во 2011 година беше погодена од силен земјотрес и разорно цунами пришто загинаа или исчезнаа преку 18.000 лица