Град Скопје парите од новогодишната прослава ќе ги даде за Момин Поток

Парите од откажаната новогодишна прослава Град Скопје ќе ги искористи за проширување на капацитетот на пунктот за бездомници Момин Поток, најави денеска градоначалникот Коце Трајановски. Вкупната...

Брзината поважна од безбедноста на децата на улицата кон Водно

Секој ден над 700 ученици ја преминуваат улицата Тодор Александров, што води кон Водно, за да одат на училиште. Град Скопје одлучи да ја прошири улицата од две на четири ленти. Родителите се загрижени за безбедноста на децата.