Бухова: Кршење на ковид-19 протоколите во Куманово, брисеви се земале во Општината без епидемиолошка анкета

Кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски и уште едно лице од општинскиот кризен штаб, ќе добијат парична казна оти при изречена мерка за изолација тргнале да се тестираат во Скопје

МФ: Во мај и јуни само дневни извлекувања за 500 денари, ќе нема месечни за 100.000 денари

„МојДДВ“ и „МојДДВ #МојаНаграда“ во духот на солидарноста се приклучуваат кон борбата против ковид-19. Граѓаните ќе можат и да донираат средства од својот поврат на ДДВ преку апликацијата „МојДДВ“

Помага ли никотинот против коронавирусот?

Според една француска студија, пушачите би можеле да бидат подобро заштитени од корона, затоа што никотинот ги блокира местата за прицврстување на вирусот. Друга студија пак го тврди спротивното