Зошто Мариупол им е важен на Русите

Градот Мариупол стана симбол на украинскиот отпор против руската инвазија, но и симбол на освојувачките претензии на Русија. Овој приморски град ќе остави траен белег на...

Потресно писмо од Украина до Папата Франциско: Мариупол е пекол на земјата, молитвите не се доволни, спасете ги луѓето

Командант на единицата на украинските маринци во опколениот град Мариупол напиша писмо до папата Франциско во кое апелира тој да ги спаси луѓето што останале во...

Москва ни на детските солзи не им верува

Вознемирувачките сцени од бомбардираното породилиште и детска болница во украинскиот град Мариупол не го оставија никого рамнодушен. Светот со неверување гледа на ова последно злодело на...