Преку програма за невработени 600 лица ќе имаат можност да добиваат 9000 денари месечно

600 невработени лица ќе добијат можност да бидат работно ангажирани како даватели на социјални и здравствени услуги во заедницата, пишува на Фесјбук страницата на Агенција за...

МВР: Казни за 385 лица за неносење маски

Министерството за внатрешни работи (МВР) регистрира 385 прекршоци во текот на изминатото деноноќие на територијата на цела држава по однос на мерката за неносење лична заштита...

МВР: Казни за 511 лица за неносење маски

Министерството за внатрешни работи (МВР) во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија регистрирало 511 прекршоци за неносење лична заштита на лице. Од...

Работодавачите не задржале два, туку 10 милиони евра од државната помош за плати

Не два милиона евра, колку што првично објави директорката на УЈП, Сања Лукаревска, туку станува збор за 10 милиони евра што работодавачите ги задржале од државната финансиска поддршка што беше наменета за исплата на плати на работниците, објави ТВ Телма повикувајќи се на извори од Владата. Меѓу над 4.500 компании има и медиум