Нов обид на Меркел да состави влада

Денеска во Берлин започнуваат прелиминарни преговори за формирање влада на Германија меѓу конзервативниот блок Демохристијанската унија / Христијанско-социјалната заедница (ХДЗ / ЦСУ) и Германската социјалдемократска партија...