Талир замрзна 17 и пол милиони евра имот на ВМРО-ДПМНЕ

Истрагата на СЈО за случајот Талир е во завршна фаза, а деновиве се пишува обвинението. Според информациите кои Истражувачката репортерска лабораторија ги доби од СЈО во случајот има 14 осомничени, сите дел од претходното раководство на ВМРО-ДПМНЕ. Актуелниот претседател Христијан Мицкоски не е осомничен