Мароко најави тужби за сите кои ги обвинуваат дека го користеле шпионскиот софтвер „Пегаз“

Мароко денеска се закани со судски тужби против оние кои ја обвинуваат власта дека го користела израелскиот софтвер Пегаз за шпионирање новинари, активисти и политичари. Властите во...

Креаторите на софтверот „Пегаз“ преку кој се шпионирале новинари и политичари тврдат дека сè е по Закон

Креаторите на скандалозниот софтвер „Пегаз“ НСО Груп соопштија дека ја извезувале програмата според извозните правила на Бугарија, Израел и Кипар. „НСО Груп сериозно ги сфаќа етичките...

„Гардијан“: Израелска компанија „вплеткана“ во шпионски софтвер за следење „Пегаз“

Угледниот британски весник „Гардијан“ викендов  го продолжи серијалот на написи за израелската компанијата ,,НСО Груп“ што ја става во центарот на можна глобална афера со шпионски...