МЗ: Не е точно дека Комисијата не даде препорака за отворање на границите

Во врска со објавените написи дека Комисијата за заразни болести не препорачала отворање на границите, Министерството за здравство целосно ја демантира информација како невистинита и информира дека на состанокот на Комисијата на заразни болести од 22 јуни, Комисијата донесе одлука за препорака за отворање на границите и таа одлука заедно со другите одлуки и препораки за отворање на економски субјекти се доставени до Владата

Препорака наместо скептицизам: СЗО ја промени позицијата за заштитна маска

Им советуваме на владите да го поттикнат населението да носи маски. Поточно, нека носат маски од ткаенина, значи немедицински маски“, изјави Марија ван Керхов, претставничка на СЗО, во интервју за новинската агенција Ројтерс

Бесплатниот превоз во автобусите и со Жичницата времено се прекинува за пензионери

Град Скопје испрати препорака до сите такси превозници да ги дезинфицираат такси возилата на дневна основа пред да се вклучат во сообраќај, а такси возачите да користат лична зашитита, маска и гумени ракавици