Рациново признание за 2020 година за Виктор Фридман и Јоуко Сакари Линдстет

Професор доктор Виктор Фридман од Чикаго, САД и неговиот колега Јоуко Сакари Линдстет од Хелсинки, Финска се добитници на годинашното почесно Рациново признание. „Организацискиот одбор на...

Николов: Го терав градоначалникот да го каже она што е на снимката

-Откако ја имав опремата од МВР јас кога ќе одев кај градоначалникот го терав да го каже она што го има на снимката, рече Иван Николов одговарајќи на прашање на судијката Кацарска. Судијката во еден момент додека се обидуваше да добие одговор до сведокот на некои прашања му рече:  „Не ми одговарајте како добро да сте ги научиле одговорите“