Неофицијално поради африканска чума: Црна Гора забрани увоз на свинско месо од делови од Македонија и Србија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Црна Гора забрани увоз и транзит на пратки со живи домашни и диви свињи, месо и месни производи од...

ОПМ: Најмногу поплаки од граѓани за технички производи и за бела техника

Податоците на Организацијата на потрошувачи на Македонија (ОПМ) покажуваат дека мобилните телефони и телевизорите се најчеста причина за поплаки на оштетени клиенти во категоријата технички производи, а машините за перење, фрижидерите и инвертерите меѓу белата техника. Како најзастапен производ во домот, на што се пожалиле граѓаните, во текот на минатата година, а за кој се поднесени најголем број поплаки е издвоен и мебелот

Детските играчки се најчесто пријавувани како опасен производ на ЕУ пазарите

Ова се вели во извештајот на Европската Комисија (ЕК) за 2019 година што беше претставен претпладнево. На второ место се моторните возила, пред електричните направи и опреми, високо котираат и козметичките производи и модни парчиња, предупредува ЕК

Најизвезувани производи од јануари до април: Врвот за катализаторите на „Џонсон Мети“

Единствените два готови производи со повисока додадена вредност се автобусите и лековите. Па, така е забележа извоз на лекови од преку 36 милиони евра, шест повеќе од извозот на автобуси, покажуваат податоците на Државниот Завод за статистика

Алкалоид: Цврсто стоиме на одлуката да не ги зголемиме цените на било кој производ

Во моментот работиме со максимална искористеност на своите производни капацитети и човечки ресурси кои ги има на располагање. Направивме реорганизација на сите процеси со цел да...

АХВ: Етикетите на прехранбените производи се генерално соодветни

Најголем дел од етикетите на прехранбените производи во Македонија ги имаат основните информации за содржината и квалитетот, покажува истражувањето што го спроведе Агенцијата за храна и...