Честит празник: Муслиманите денеска го празнуваат Рамазан Бајрам

Денеска верниците од исламска вероисповед го празнуваат празникот Рамазан Бајрам. Централна свеченост се одржа утринава во Мустафа пашината џамија во Скопје со пригодна програма, а утринската...