Министерката за култура Стефоска моли за поддршка на процесот за зацелување и заживување на НУБ „Свети Климент Охридски“

– Националната и универзитетска библиотека носи премногу големо име на кое мора да сме му достојни и благодарни – „Свети Климент Охридски“. Таа е и една...

Царовска: Тврдам дека реформата е за подобрување на образовниот систем

Целиот процес на унапредување на основното образование се води согласно Законот за основно образование, што предвидува концепција за основно образование и ги содржи сите потребни елементи...

Лукаревска: Мој ДДВ покажува добри резултати и надвор од нашата држава

Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП) денеска оствари средба со директорката на даночната администрација на Албанија, Делина Ибрахимај. Во фокусот беше начинот на функционирање на мерката „Мој ДДВ“, но и на целокупниот оперативен систем поради заинтересираноста на западниот сосед за имплементација на реформата

ЕУ тешко до консензус за решение на прашањето со мигрантите до Самитот

Без постигнување компромис денеска, иницијативата преминува прво кај претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск, кој ќе треба да одлучи како ќе се разговара за оваа тема на следниот самит на шефови и држави на ЕУ на 28 и 29 јуни