Шарена Револуција: Утре блокади на три раскрсници во Скопје

„Ги повикуваме сите кои не можат да се приклучат на разбирање и толеранција. Наместо да се лутите, свирнете за поддршка. Сетете се, се што бараме е правда и еднаквост за сите нас. Ова е нешто што секој треба да го поддржи.“ се вели во соопштението на Шарената револуција.

Шарена Револуција: Нашето трпение помина, од понеделник радикализација

Со цврсти рокови од кои нема да има отстапување, бидејќи црвената линија на трпението е премината, демонстрантите на денешниот протест најавија дека можеби од понеделник нема да ги гледаме секој ден од шест, но ќе ги има секојдневно

Командосите на Шарената Револуција одликувани со ордени за заслуги

Предводниците на Шарената Револуција, наречени „командосите“ денеска беа одликувани со ордени за заслуги пред граѓаните. Тие активно осум недели учествуваат на протестите низ Скопје, а дел од нив беа главни обучувачи на демонстрантите како да управуваат со чаталот за бојадисување