Масовни протести против Орбан во Унгарија

Десетици илјади луѓе се собраа во Будимпешта против новоизбраниот унгарски премиер Виктор Орбан. Демонстрантите го обвинуваат дека ја презел контролата врз медиумите и ги претворил во...