Во Загреб со начелно „За“: Падна договор за регионална лига во фудбал

Проектот во прво време би опфатил млади категории во машка и женска конкуренција, но нема сомнеж дека ќе биде пробен балон за регионална лига на сениорски тимови. На состанокот присуствуваа претставници од Хрватска, Словенија, БиХ, Македонија, Црна Гора, Србија и Унгарија