Работна група за легализација на канабисот: Лекарите да можат да препишуваат препарати

Работната група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот, оформена откако се...

Османи: НАТО е незаменлив фактор за нашата безбедност, колективната одбрана останува врвен приоритет

НАТО е незаменлив фактор за нашата безбедност, заради што особено важно е приспособување на Алијансата кон новите закани на начин што би ја зајакнал политичката кохезија,...

Заев по средбата на коалицијата „Можеме“: Наш предлог за избори е 14 јуни

Веќе втор месец сме во вонредна состојба, повеќе од четири месеци имаме техничка влада, три месеци како е распуштено Собранието. Потребни се и Собрание и Влада за преземање на конкретни чекори, пред сè, за надминување на економската криза. Со тоа, сè повеќе се наметнува потребата од одржување на парламентарните избори“, рече лидерот на СДСМ

Претседателот Пендаровски свика состанок на Советот за безбедност во проширен состав

Претседателот Стево Пендаровски за денеска во Вила Водно свика седница на македонскиот Совет за безбедност. На седницата, како што соопштија од кабинетот на шефот на државата,...