Средба на десет стопански комори од Западен Балкан и од Вишеградската група во Будумпешта

Продлабочување на економските врски и соработката на регионална основа се перципираат како можност за забрзување на економскиот раст и како заемна корист за земјите од Западен...

Сопственици на ноќни клубови со најава за граѓанска непослушност: Ако власта остане глува на нашите барања, отвораме самоиницијативно

Сопствениците на ноќни клубови во земјава вечерва од состанокот во Штип најавија граѓанска непослушност и дека доколку Владата остане глува на нивните барања за отпочнување со...

Западен Балкан тема на денешниот состанок на европските министри за надворешни работи во Луксембург

Министрите за надворешни работи од земјите-членки на ЕУ денеска во Луксембург ќе разговараат за односите со Западен Балкан, во контекст на средбата помеѓу високиот претставник за...

Утре во Брисел: Вонреден состанок на министрите за внатрешни работи за ситуацијата во Авганистан

Словенечкото претседателство со Европската Унија (ЕУ) за утре во Брисел свика вонреден состанок на министрите за внатрешни работи за ситуацијата во Авганистан. Сакаме да ја координираме...