Енергетиката, иновациите и странските инвестиции во фокус на разговорите помеѓу Бектеши и Брнз

Економските последици од руско-украинскиот конфликт и инфраструктурните проекти во Северна Македонија биле теми на разговор за време на денешната средба помеѓу амбасадорката на САД, Кејт Мари...

Захариева: Договорот ни донесе поголема трговска и туристичка размена

Вицепремиерката и министерката за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева, на Дубровничкиот форум на регионалните политичари што се одржа викендов истакна дека Балканот претрпел големи измени...