Пратениците ја усвоија потребата за измени на Кривичниот законик

Собранието попладнево со мнозинство гласови ја усвои потребата од донесување на измените на Кривичниот законик по скратена постапка, чии предлагачи се неколкумина пратеници од владиното мнозинство. По ова...

Завршува судењето за Труст: Денеска пресуда за Кочан, Авировиќ и Ватиќ

Тројцата се обвинети дека здружени во конзорциум, со фалсификувани документи за сопственост на механизација и кадровска екипираност добиле тендер на ЕЛЕМ за ископ на јаглен во Суводол за 17 милиони евра