Зeмјотрес ги вознемири валандовчани утрово

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, утринава  регистрираше...

Земјотрес во Струмичко со интензитет од три степени

Земјотрес со епицентар 120 километри југоисточно од Скопје, кој потекнува од епицентралното подрачје Струмица, е регистриран вечерва во 19 часот, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет....

Инвестиција за навремено наводнување на 2.150 хектари модерно земјиште во Валандово

Во предвидениот рок е реализирана втората фаза на „Проектот за наводнување на јужната долина на реката Вардар“, што за земјоделците значи намалување на трошоците за производство...

Градоначалниците на Валандово и Кавадарци нудат простор за детски дом

Општина Кавадарци дава целосна поддршка за отварање мали групни домови  на нивна територија. Одлуката ја соопшти градоначалникот на Квадарци Митко Јанчев. „Во изминатите денови сме сведоци на...