ВИДЕО: Европските демо-христијани му вртат грб на ВМРО-ДПМНЕ

Европската народна партија, сестринската партија на ВМРО-ДПМНЕ и најголемата политичка формација во ЕУ, призна дека најсериозната пречка на нашиот ЕУ пат не е спорот со Грција туку внатрешната политичка ситуација.

Фуере и Ванхауте: Иванов веднаш да ја повлече скандалозната аболиција

Ситуацијата во Македонија е многу сериозна а одлуката за колективна аболиција на претседателот Ѓорѓе Иванов само ја продлабочи кризата. Оттаму и изборите на 5.јуни се незамисливи, велат Фуере и Ванхауте

Барикади и ЕБРД го блокираа пристапот до штабот на ВМРО ДПМНЕ

Пристапот е блокиран уште од кај крстосницата кај ТЦ Палома Бјанка на улицата Даме Груев до партиското седиште Пристапот е блокиран уште од кај крстосницата кај ТЦ Палома Бјанка на улицата Даме Груев до партиското седиште