Македонија е далеку од ЕУ, барем според затворите  – во Идризово 16 затвореници спијат на осум кревети, инсекти насекаде

Веќе со години наназад состојбата во „Идризово“ е повеќе од загрижувачка и под сите минимални стандарди. При увидот констатиравме дека се сместуваат и по 16 лица...

Мемети: Во затворот Идризово владее корупција, условите се нехумани

Во крајно нехумани, нечовечки и деградирачки услови живеат осуденицоте во затворот Идризово. Народниот правобранител, Иџет Мемети денеска на прес-конференција, презентирајќи го годишниот извештај рече дека состојбите...